DESPRE WWF

WWF (World Wide Fund for Nature) a aniversat in 2011 implinirea a 50 de ani de activitate in domeniul conservarii naturii.

Ursul panda, simbolul organizatiei, este astazi simbolul miscarii pentru salvarea speciilor si a habitatelor salbatice amenintate de pe intreg globul.

In Romania, WWF lucreaza incepand din anul 2006 pentru protejarea mediului salbatic din Muntii Carpati si de-a lungul Dunarii. Proiectele desfasurate pana acum s-au concentrat pe conservarea padurilor, a ursilor bruni, a Deltei Dunarii si a sturionilor. La toate acestea se adauga stimularea tranzitiei spre „economia verde” si dezvoltarea unui program de educatie de mediu adresat tinerilor.

In anul 2007, WWF a creat Earth Hour (Ora Pamantului), un eveniment global din ce in ce mai apreciat, care incepand din 2009 se sarbatoreste si in Romania.

In 2011 WWF Romania a derulat campania „Salvati Padurile Virgine” alaturi de peste 100.000 de aliati care au semnat petitia pentru protejarea integrala a acestor paduri. In urma campaniei, in 2012 a fost emis ordinul de ministru care defineste clar criteriile de identificare a padurilor virgine si care confera padurilor virgine identificate statutul de paduri strict protejate. Solidaritatea romanilor cu demersul WWF a fost cu adevarat exemplara.

Vrei sa fii si tu voluntar WWF?

Sau poate vrei sa ai grija de un urs brun.

Mai multe detalii despre ce face WWF in Romania gasesti aici.

Si un link ca sa vezi proiectele desfasurate de WWF la nivel global.

MAI MULTE PE: WWW.WWF.RO